Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Wednesday, December 30, 2009

FAUX CAKE: TEMPAHAN KEK DAN KIT

ASSALAMUALAIKUM semua. Untuk N3 kali ni, just nak uploadkan gambar full cake yang ditempah oleh angah. Baru je sempat disiapkan dua hari yang lepas. Jom kita lihat hasilnya...


#PW2
6 inch Faux Pink Cherry Cake


Yang kat tengah tu, adalah taburan 'kacang tumbuk'


Semua ni adalah gambar-gambar, semasa kek tu baru je siap dibuat. So, sori ye kalau ada bahagian-bahagian (khususnya kat pelapik kek tu..) yang nampak `comot' tu.

Pink is sweet...
Merah jambu itu memang menawankan?

Faux cake ni sangat sesuai dijadikan sebagai `center piece' di atas meja, almari buffet ataupun di atas meja sisi. Ia merupakan kek yang berukuran 6 inci (diameternya), dengan  buah ceri yang ranum disusun disekeliling kek. Hiasan renda-renda krim putih di atas dan disekeliling kek menambahkan lagi seri kek.

Di tengahnya pula disapukan dengan satu bulatan krim putih yang di atasnya ditaburkan dengan `kacang tumbuk kasar". Begitu menyelerakan...

Ia boleh dijadikan satu lagi 'romantic decorative items' di mana-mana ruang di kediaman anda. Sangat sesuai untuk menambah seri kediaman bagi anda yang memang gemarkan gaya Inggeris. Tak kiralah samada ianya bergaya Chic, Victorian, Shabby Cottage, ataupun French Country.

Walau bagaimanapun, ia hanyalah sesuai sebagai hiasan sahaja.
TIDAK BOLEH DIMAKAN. JAUHKAN DARI KANAK-KANAK.

JIka ada sesiapa di luar sana tu yang teringin untuk membuat tempahan, bolehlah sms terus ke handphone saya ataupun email ke war2ummi@gmail.com


TEMPAHAN FAUX CAKE DIY KIT 

Ini pula adalah tempahan untuk faux cake DIY Kit. Pelanggan ni dari Manjung.Baru je sms semalam untuk buat tempahan. Alhamdulillah, baru je pos petang tadi. Terima kasih...



Buat Ana yang kat Taiping tu, barang-barang dah sampaikan? Kalau ada nak tambah lagi, sms kat akak ye?Terima kasih....

OK lah untuk kali ini. "HAPPY SURFING".....



No comments:

Post a Comment