Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Wednesday, December 23, 2009

FRAME-CUPCAKE DISPLAY FRAME/ LITTLE TEDDY PHOTO FRAME

SAlam semua. Dah seminggu jugak tak update N3. Rindu jugak nak ziarah kat blog kawan-kawan...So hari ni nak ceria sedikit tentang frame-frame yang dah di makeoverkan dua minggu lepas. Jom, mari sama-sama kita tengok hasilnya....

Asalnya frame tu warna kayu. Dah lama sangat dah frame tu. Rasanya 5 tahun yang lepas beli kat car boot sale (barangan terpakai). Ini setelah dicatkan putih
Lepas dah kering cat tu, saya susunkan tiny cupcakes dan mini donuts ...
Yang ni, saya letakkan frame tu di atas `frame stand' yang dibeli kat IKEA beberapa tahun lepas. Masa tu, frame tu digunakan untuk mengajar `glass painting,.

Ini pulak adalah frame dari IKEA jugak. Setelah disembur dengan cat  putih, dilekatkan manik-manik putih, riben pink  dan a cute little teddy...hasilnya....



Cute tak? So kalau ade frame-frame yang lama tu janganlah dibuang ye? Buatlah apa yang patut sehingga terhasilnya satu produk kraf yang berharga.

Yang ini pulak adalah 'a little teddy in a cage'. Comel sangat kan? Ini pun, terhasil setelah dimakeover.


Rasanya cukuplah sampai di sini dahulu untuk N3 kali ini. Jumpa lagi nanti...

No comments:

Post a Comment