Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Friday, December 18, 2009

KELAS FAUX CAKE KALI KEDUA

ASSALAMUALAIKUM SEMUA,

Untuk N3 kali ni, nak cerita sedikit pasal kelas faux cake yang telah diadakan untuk kali kedua kat farmasi saya pada hari Rabu yang lepas (16 Disember,2009).

Pada hari tu, ada tiga peserta yang dah pun buat appointment sejak awal cuti sekolah lagi. Walau bagaimanapun hanya pada Rabu yang lepas, baru kakak-kakak bertiga tu dapat cari masa untuk sama-sama join kelas tersebut.

Kelas tu bermula kira-kira jam 2.15 ptg dan selesai pada jam 5.00 ptg. Setiap peserta menghasilkan satu sliced cake dan satu cupcake. Bagi yang tidak berpuas hati dengan sliced/cup faux cake yang dihasilkan, mereka diberi peluang untuk memperbaiki hasil kerjatangan mereka semula (semasa krim tadi masih belum kering dan keras).Walau bagaimana pun, di penghujung sessi membuat kek tu nampaknya peserta-peserta berpuas hati juga dengan hasil kerjatangan mereka. Buat akak-akak yang dihormati, apa yang terhasil itu dah cukup bagus bagi seseorang yang baru kali pertama membuat faux cake. TAHNIAH! Kak. Lepas ni bolehlah selalu-selalu buat kek ye? Insyaallah makin lama kek yang lebih cantik dapat dihasilkan. Bukankah PRACTICE MAKE IT PERFECT?

Jom kita lihat gambar-gambar semasa kelas dijalankan.......




Ini pulak adalah kek-kek yang telah dihasilkan...........





Finally, setelah siap semuanya.......lihatlah senyuman kakak-kakak ni....TAHNIAH kak!

OK lah, rasanya cukup dulu sampai di sini buat kali ini. Jumpa lagi. BYE!!!

No comments:

Post a Comment