Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Saturday, December 26, 2009

KELAS FAUX CAKE KALI KE-3

Salam semua. Dido`akan rakan-rakan semua sihat-sihat selalu, hendaknya.Untuk N3 kali ni nak cerita  tentang faux cake lagi. Petang tadi adalah kali ke-3 kelas faux cake diadakan. Alhamdulillah..dalam saya kalut-kalut tadi berjaya jugak adakan kelas hari ni seperti yang dijanjikan. Terima kasih Kathy....

Berikut adalah hasilnya...

Macam biasa, masih dengan tema pink-putih...




Cupcake dan Sliced Faux Cake yang dihasilkan oleh Kathy


Kathy, anda memang berbakat...
Barang-barang untuk buat kek pun dah dibelikan? So, "SELAMAT MENCUBA"...


Ini pulak adalah semua staff saya. Kebetulan ade sikit lagi baki krim semasa kelas tadi, jadi saya berilah peluang kat staff saya ni untuk mencuba bagaimana nak buat kek ni...


Menyiapkan kek dengan tekunnya...


Komen mereka:"Kak shida nampak macam senang nak membuatnya tapi susah jugak ye?Krim nya likatlah tak macam krim kek icing yang kita makan tu"


Finally......

"HAPPY CRAFTING"


No comments:

Post a Comment