Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Saturday, December 26, 2009

MY FIRST FULL FAUX CAKE

Assalamualaikum semua. Ini jugak masih tentang faux cake lagi. Dah lama dah tak buat faux cake. So, apalagi dua hari yang lepas saya buatkan full cake. Ini memandangkan masih ada lagi baki krim dari kelas yang lalu dan ade pulak sedikit masa terluang. Saya mula jam 1230 malam dan selesai semuanya jam 2 pagi.

Lepas dah siap semuanya, datang anak yang paling kecil (7 tahun),"Sedapnya ummi...kalau boleh makan kan best.Ummi! Ummi buatlah kek betul; Jaid nak makan...". Kesiannya anakku ni. So, tadi masa singgah ke Suesafia Yard Sale, round punya round, terpandanglah susunan cupcake box yang cantik-cantik tu. Berkali-kali saya membelek kek-kek yang dalam box tu. Bukan apa just nak makesure yang kek-kek tu memang the real one!Dalam hati terus berkata-kata, ni kek betul ke? Kalau nak kata kek batu cupcakes tu look so creamy and yummy.

So, saya bertanyakan  kepada Sue untuk mendapatkan kepastian. Bila Sue kata ianya kek betul, apalagi saya pun teruslah membeli. Bukan sekotak tapi dua khas untuk anak-anak tersayang yang kat rumah tu.

Tentu dah penat melayani celoteh saya kat sini.Jom, kita jalan-jalan pulak melihat hasil kerjatangan saya yang tak seberapa ni.....


Petite Pink Cherry cake


Kalau kek ni boleh dimakan, tentu sedap ye diminum bersama secawan teh!




Chocolate-mocha cake

Ok lah untuk kali ini. Jumpa lagi....

No comments:

Post a Comment