Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Saturday, December 19, 2009

PLATE ON THE WALL

Assalamualaikum semua...Dido`akan rakan-rakan semua sentiasa di dalam sihat sejahtera sentiasa. Untuk N3 hari ni, saya nak share cerita sikit tentang pinggan-pinggan yang boleh digantung pada dinding. Pinggan-pinggan yang ada ni adalah sebahagian dari koleksi peribadi saya. Kira-kira 4-5 tahun yang lalu pinggan-pinggan ni memang banyak di jual kat Pasar Tani Mega kat Shah Alam ni. Masa tu, memang betul-betul tengah minat kat pinggan-pinggan tu. Apalagi kalau ada duit sedikit tu dikumpul-kumpul hanya semata-mata nak membeli pinggan-pinggan tu. Maklumlah harganya pun bukannya murah. Ade yang sampai mencecah RM80 untuk satu set.

Buat Ayu yang kat Johor tu, bolehlah tengok-tengok ye? Kalau ade yang berkenan tu bolehlah sms kat akak. Kalau takde akak minta maaf banyak-banyak ye? Kalau akak terjumpa yang lain lagi kat rumah ni, akak akan uploadkan gambarnya kemudian. Maklumlah..dah lama tak tengok barang-barang ni. Tak ingat sangat kat mana akak simpan pinggan-pinggan yang lain tu.

Kalau ade pinggan-pinggan yang cantik-cantik kat rumah tu, bolehlah dilekatkan hook kat belakang pinggan tu. Lepas tu, bolehlah digantung. Tapi pastikan dulu gam yang digunakan tu, benar-benar kuat untuk menampung berat pinggan-pinggan tu. Kalau tidak, terpaksalah menambahkan kerja nak kemaskan serpihan pinggan-pinggan yang dah pecah berderai tu nanti. SELAMAT MENCUBA!

Ini adalah sebahagian koleksi pinggan-pinggan yang ada.....Pinggan-pinggan ni semuanya datang complete dengan cangkuk di belakang pinggan. So, bolehlah terus digantung.









   

No comments:

Post a Comment