Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Sunday, December 13, 2009

Teapot Oh Teko.......


Assalamualaikum semua...Saya do'akan semuanya sentiasa berada di bawah RAHMAH dan kasih sayang Allah .Untuk N3 kali ni, saya just nak share tentang teko-teko yang saya ade. Teko-teko ni semuanya dah dikumpul sepanjang lima ke enam tahun yang lepas. Kebanyakannya tersimpan di dalam ceruk almari kat dapur saya tu. Fikir-fikir daripada teko-teko tu terceruk kat sana, lebih baik rasanya di display kat atas almari yang dah di makeoverkan pada hari raya yang lepas.

Yang menariknya almari tu pun bukannya saya beli dari kedai perabot. Ianya adalah display kabinet yang supplier bagi  sepuluh tahun lepas untuk kedai farmasi saya tu. Oleh kerana design dan kayunya yang cantik dan kukuh, saya pun bawaklah balik ke rumah. Masa nak raya baru ni, bila tengok almari ni tersadai kat depan rumah apalagi timbullah idea nak makeover almari tu. Lepas di sapu dengan dua lapis cat jotun semi gloss (white) dan di tambah dengan paper doilies serta dilekatkan dengan decal stickers, maka terhasillah sebuah kabinet putih berciri Inggeris.

Alhamdulillah, walaupun penat, puas rasanya hati bila melihatkan hasilnya.... Selain menjimatkan, ianya juga  dapat menambahkan seri kediaman.


Jom, mari kita sama-sama lihat hasilnya.....




Selepas di letakkan di atas display kabinet, ini hasilnya......


Rasanya cukuplah untuk N3 kali ni. Moga ianya dapat memberikan sedikit inspirasi....BYE!

1 comment: