Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Saturday, January 16, 2010

TEMPAHAN DARI SHEILA dari NSHAFEAS COTTAGE

Assalamualaikum semua.
Didoakan rakan-rakan semua sentiasa di dalam RAHMAH dan Kasih Sayang ALlah. Alhamdulillah...akhirnya bertemu jugak saya dengan Sheila dari Nshafeas Cottage.Hari Isnin yang baru ni, pagi-pagi lagi Sheila dah sms nak order Faux Cake yang RM25 tu. Disebabkan katanya tak tahu nak pilih yang mana satu, jadi Sheila pun mintaklah dibuatkan untuknya sebiji `Full Cake' tapi nak yang shabby tema warna PINK-WHITE. Katanya hari Jumat malam ,Sheila nak datang ambik. Dalam kesibukan yang sentiasa ade ni, otak ni pun mulalah ligat berfikir pattern yang sesuai untuk dapatkan shabby look tu. Fikir punya fikir, finally saya buatkan 2 jenis; satu yang di atasnya ada susunan buah-buahan (my favourite tu) dan satu lagi saya letakkan rimbunan bunga-bungaan mengikut tema yang dikehendaki. Ya...lah susah hati jugakkan.. takut2 apa yang saya buat ni tak menepati citarasa adik Sheila kita ni.

So, inilah hasilnya...................


Semua gambar ni di ambil semasa kek baru je siap dibuat, so mohon maaf kalau foto ni tak kemas ye?

Fruity shabby Faux Cake

Flowery Shabby Faux Cake (yang ni masih available lagi; jika berminat, boleh sms)

Finally, Sheila dan anak daranya tu memilih Faux Cake yang penuh dengan buah strawberi yang disalut madu...Alhamdulillah syukur rasanya apabila dah siapkan tempahan dan lebih lega lagi jika apa yang dihasilkan tu customer berpuas hati. Terima kasih Sheila di atas segalanya......

No comments:

Post a Comment