Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Tuesday, January 5, 2010

KELAS FAUX CAKE KALI KE-4

Salam semua. Untuk entry hari ni, nak masukkan sikit cerita tentang kelas Faux Cake yang telah diadakan pada hari Sabtu yang lepas. Puan Lieza dah buat temujanji sehari sebelum tu.Alhamdulillah, dalam pukul 3 petang, tibalah Puan Lieza kita ke ruang belajar buat faux cake yang tak seberapa ni...

Jom kita jalan-jalan tengok kelas Faux Cake kali ni....

Wah ..tekunnya Puan Lieza kita meratakan krim ke atas span


Puan Lieza sedang tekun, menghiaskan kek ...

Inilah hasil kreativiti Puan Lieza kita...

Slice cake (Mocha-Cherry) 

Cupcake (Chocolate-strawberry)

 

Jgn dok confuse ya. Kat kelas tu, `CHEF' nya tak pakai apron....


Sedapnya....

Inilah Puan Lieza bersama adik perempuannya...SENYUM....
Kelas selesai kira-kira jam 530 petang. Tapi mintak maaf banyak-banyak ye Lieza sebab tak dapat nak menjamu Lieza dan Sis dengan secangkir teh... Apa-apa pun, kami enjoy kelas tu. Nice to Know U...


HAPPY CRAFTING!!!


No comments:

Post a Comment