Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Tuesday, January 26, 2010

FAUX CUPCAKES AND WOODEN CUP HOLDER



SAlam semua. Hari ni kebetulan ade sedikit masa terluang, so dapatlah membuat satu N3 lagi.

Kelmarin, Ahad 24 Januari, 2010...seperti biasa awal pagi dah berjalan ke PASAR TANI MEGA di seksyen 13. Rutin macam biase, singgah kat tapak2 rakan-rakan yang menjual English decorative items, soft furnishings dan jugak singgah sekejap kat tapak yang menjual secondhand items.

Sampai je kat tapak jualan barang secondhand tu, tiba-tiba mata ni terpandanglah suatu wooden item bewarna putih. Nampak dari jauh seakan-akan macam gasing pun ye jugak. Apalagi. Bila nampak je benda tu,otak ni teruslah berfikir apa lah yang boleh dimanfaatkan dari benda tu. Fikir punya fikir terus teringatkan pada beberapa cupcakes yang kat rumah tu. Fikir-fikir cantik jugak kalau kat atas item tu disusun cupcakes yang bewarna-warni tu.

Harganya pun murah sangat RM5.00. Kayu nya pun padu. Puas hati jugaklah dapat satu barang yang murah, dan kebetulan sangat-sangat diperlukan untuk display my first generation cupcakes tu. Ingin jugak nak decorate sikit kat cuppy stand tu, tapi masih belum berkesempatan lagi.

Jom, kita sama-sama lihat ....






 Inilah hasilnya....

Camne? Cute tak?
 Nanti lepas saya dah touch up sikit kat cuppy stand ni, bolehlah
saya share outcome nya nanti dengan  rakan-rakan semua ye?

TUNGGU...................

No comments:

Post a Comment