Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Wednesday, February 10, 2010

FAUX CAKE: CHOCO, VANILLA and STRAWBERRY

SAlaam semua. Semoga hari ini lebih baik dari semalam....

Untuk hari ni, just nak share tentang beberapa jenis Faux Cake lagi. So, layan je lah gambar-gambar yang kat bawah ni ye?

Kali ni, hampir semua cupcake yang dihasilkan,
dihiasi dengan `one big swirl topping creme' dan
taburan 'sweet beads' yang berwarna-warni


Kat atas `big wirl topping creme' tu pulak
 diletakkan pula dengan sebiji buah ceri...


Ini pulak adalah`chocolate bundy creme'.
Di sebelah kiri tu, atasnya adalah satu strawberry swirl.
Di sebelah kanan pula toppingnya adalah satu vanilla swirl.
Kedua-duanya di hiasi lagi dengan taburan ` sweet beads'
 berserta dengan strawberi di atasnya.


Semua cupcake tu, diberikan hiasan yang ringkas
 dengan `one big swirl' di tengah-tengah CC

 
Ini pula adalah Chocolate-Fudge Strawberry RM45.00  (6" x 2").
Di sekeliling tepi kek, dihiaskan pula dengan taburan kekacang dan kepingan coklat
SOLD to Kak Su, Melawati


Di atasnya pula dihiaskan dengan susunan krim vanilla dan
 buah strawberi yang telah pun dicelupkan
dengan creamy chocolates

Di bahagian permukaan atas kek tersebut, ditaburi pula
dengan 'white powdery sugar'.
Ice-cream, SOLD to Kak Su, Melawati


Any body interested? Please sms me at 0193106825.

Jumpa lagi nanti. BYE.......

No comments:

Post a Comment