Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Tuesday, February 9, 2010

FULL ROUND BLUE-WHITE FAUX CAKE (8" X 3")

ASSALAMUALAIKUM KEPADA RAKAN-RAKAN SEMUA.....

Untuk N3 hari ni, masih berkisar tentang FAUX CAKE juga tapi tema warnanya, lain daripada biasa.
Dah banyak sangat buat kek yang bertemakan warna pink-putih.  So, teringin pulak nak buat kek lain dari tema di atas.

Minggu lepas, cuba lah membuat FAUX CAKE dengan tema warna biru-putih...Nak tengok hasilnya?
Jom layan je ye gambar-gambar kat bawah ni...


FAUX CAKE ni bersaiz 8" x 3 "

Kat bahagian tengah tu masih tak pasti nak letak apa sebagai hiasannya.
 Fikir-fikir nak letak taburan kacang tumbuk ataupun tulisan
HAPPY BIRTHDAY atau yang seumpamanya
(bergantung kepada permintaan pelanggan)

Harga: RM 75.00
Jika ada yang berminat, seperti biasa boleh sms saya di 0193106825.

2 comments:

  1. assalamualaikum,akak, saya shafida, amat confius seklai dengan FAUX CAKE ini. ia memang dicipta untuk hiasan sahaja ker..waduh, kalau betul, sayalah orang yang paling tention seklai kerana kek yang se cantik dan seindah serta selaza ini, tidak dapat saya makan.huwawawawwa..........

    tolong selesaikan kekonfiusan dan bagaimana nak hentikan air liur saya yang telah meleleh 2 ini....

    ReplyDelete
  2. yelah fida.ia memang dibuat untuk tujuan deko shj.nampak macm real, cantik dan menyelerakan tp, ianya tidak boleh dimakan

    ReplyDelete