Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Friday, February 19, 2010

KELAS FAUX CAKE (18 FEBRUARI, 2010)

ASsalamualaikum....Untuk N3 kali ni, nak upload pula tentang kelas FAUX CAKE yang telah diadakan petang semalam. Alhamdulillah...walaupun Kak Fuziah hanya telefon 2 jam sebelum tu, tapi dengan izin ALLAH berjaya jugak kelas FAUX CAKE tu dijalankan.


Jom, kita lihat hasil kerjatangan kak Fuziah yang kelakar n loving ni....

Kak Fuziah memilih tema pink-putih jugak;
Katanya sinonim dgn kelembutan seorang wanita...

Tengok tu, tekun betul Kak Fuziah ni
menyiapkan `scallops' untuk kek pink-white nya 

Untuk slice cake pulak, Kak Fuziah memilih
 tema warna Rosey - light purple 


             Ini dia cupcake kak Fuziah.Hanya dengan `one big swirl' dan
taburan yellow n white beads, dah menaikkan selera.
Begitu juga slice cake yang dihasilkan; semuanya cantik-cantik belaka.

Inilah dia FULL ROUND CAKE
yang Kak Fuziah hasilkan...

Kak Fuziah berposing dgn hasil kerjatangannya....

Ha..yang ini, adalah atas permintaan Kak Fuziah;
nak bergambar kenang-kenangan dengan `cekgu'
  ni yang memang tak suka nak bergambar

Apa-apa pun terima kasih banyak-banyak kak... Maaf jika ada yang terkurang.
Harap akak berpuashati dengan ilmu yang saya sampaikan
dan gembira dengan hasil yang dibawa pulang. Gembira dapat
 berkenalan dengan akak yang memang kelakar......

No comments:

Post a Comment