Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Tuesday, February 2, 2010

Kelas Full Faux Cake (6" x 3") on 1st February, 2010

Pada 31 hb. Disember, KT ni dah pun sms inform nak datang belajar buat full faux cake. Walau bagaimanapun, disebabkan malam tu, tido awal, tak terbaca lah sms dari KT tu. Pagi-pagi esoknya, jam 6 pagi, tengok ade sms yang tak dibaca semalam. Alhamdulillah...kelas tu, dah pun berjalan semalam jam 2-4 petang.


Inilah hasil Full Faux Cake yang dihasilkan oleh puan KT ni...Temanya, macam biasa, merahjambu-putih.

Ni lah KT; Sedang sibuk kemas-mengemas


Finally...siaplah sebiji Full Faux Cake

Selepas diletakkan di atas 'metal stand' ni,
 cake tu lagi nampak bertambah cantik

Macamana? Cantik tak?


Lega rasanya kan KT? Dah dapat... sebiji Faux Cake untuk ditambah
 di dalam koleksi Faux Cake KT tu. Nanti jangan lupa masukkan N3
 tentang almari buffet KT yang dah pun menjadi display
 kabinet untuk semua koleksi Faux Cake KT tu ye?


A Gift from KT: Famous Amos Cookies

Ok, KT. Terima kasih banyak-banyak di atas sokongan KT selama ini.
Thanks also for your Famous Amos cookies and your crafty info.... 

1 comment:

  1. bestnye la kalo dpt belajo ni...tpi jauh le plak nk g sane..ade kwn2 dok kl x kak?

    ReplyDelete