Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Monday, March 8, 2010

Kabinet Putih di Ruang Tamu:Rearrangement of deco items

Assalamualaikum semua.... Dah seminggu jugak tak buat N3. Terlalu sibuk dengan tugasan harian jugak thesis write-up yang tak habis-habis. Alhamdulillah hari ni dapat jugak menulis sedikit kat blog ni.

Untuk N3 hari ni, saya just nak share tentang kabinet putih yang telah pun di ubahsuai susunan juga barangan dekoratif di atasnya. Biasanya, saya memang suka kepada dekorasi yang simple and practical. Al-maklumlah, kesuntukan masa untuk nak kemas benda-benda yang kecik-kecik ni. kalau ade pun cuma pada hari minggu sahaja..sebabnya itu jelah satu-satunya hari yang saya tidak berada di farmasi. Hari-hari lainnya, saya akan bertugas di farmasi dari jam 930 pagi hinggalah ke 930 malam.

Walau bagaimanapun, kali ni nak buat sedikit kelainan.Tak taulah berapa lama ianya boleh bertahan. Memandangkan ade beberapa lebihan Faux cake yang saya buat dari versi yang awal dulu, jadi saya susunkan semuanya di atas kabinet putih tersebut. Nak tengok macamana outcome-nya?

Jom.......

BEFORE




AFTER








Ok lah ye. Rasanya cukuplah dulu untuk tengahari ini. Maaf jika gambar yang di uploadkan tu tidak begitu jelas. Semua gambar yang saya masukkan dalam blog ni, semuanya tanpa di edit. Sebabnya ...saya memang belum pandai lagi dalam edit-mengedit gambar ni.

Jumpa lagi..BYE.....

No comments:

Post a Comment