Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Wednesday, March 24, 2010

TEMPAHAN DARI CUSTOMER: 2- TIERED CAKE

Assalamualaikum warahmatullah. Semoga kita semua dirahmati ALlah selalu.

Untuk hari ini, just nak share tempahan dari seorang customer. Cik Puan ni, minatnya pada FAUX CAKE yang bertingkat-tingkat. Katanya lebih cantik kek yang bertingkat jika nak letak kat atas meja sebagai table CENTERPIECE.

Dah lama Cik Puan ni mintak saya buatkan 2-tiered FAUX CAKE ni tapi terpaksa ditangguhkan kerana nak cari `tiang' yang sesuai untuk kek ni. Dah dua-tiga jenis tiang saya beli; cuba punya cuba nampaknya (pada pandangan saya) semuanya tak sesuai. Jadi, fikir-fikir apa salahnya kalau cuba buatkan 2-tiered FAUX CAKE tapi tanpa kehadiran tiang nya.

Finally, diberikan  ALlah sedikit idea. Hasilnya....jom kita jamu mata.......


Camne, OK tak?

Nak buat dua tingkat ni agak susah sikit
 coz mesti pastikan kekukuhan binaan
kek yang bertingkat tu dulu, then
baru dibuat hiasannya 

Inilah hiasan bunga dan seekor rama-rama
yang diletakkan kat bahagian kek yang
paling atas sekali

Ini pula gambar2 yang diambil di
bawah sinaran lampu yang bercahaya`kuning'.
Rasanya nampak lebih romantik....

Nampak lebih sweet tak?

Ni, ada aiskrim sekali. Tempahan
dari customer jugak; cuma tak
sempat nak upload lagi.

Gambar ni diambil dibawah suluhan cahaya
lampu kalimantang  yang terang-benderang


Ok lah ye! Rasanya cukup setakat ini dulu. Insyaallah kita
 jumpa lagi di lain waktu....ASSALAMUALAIKUM!

1 comment:

  1. Salam Shidah, terpegun akak menengok kek ni, memang marbeles dan cantik sangat. Thumbs-up!!!!!

    ReplyDelete