Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Monday, April 5, 2010

FAUX CAKE: TEMPAHAN CUSTOMER

Assalamualaikum warahmatullah... Semoga hidup kita pada hari ini lebih baik dari semalam; khususnya dari aspek keimanan dan ketaqwaan.


Hari ni, just nak share tentang Faux Cake yang telah ditempah oleh sahabat-sahabat yang setia memberikan sokongan. Terima kasih di atas tempahan dan jutaan kemaafan dihulurkan seandainya ada tempahan yang terlewat disiapkan.


Berikut adalah tempahan-tempahan yang telah disiapkan dua-tiga minggu yang lepas. Jom! kita tengok........
                                                               
Tempahan dari Nyna, Kuala Lumpur
                                                   
Ini adalah kek yang ditempah oleh Nyna...
Kek masa majlis perkahwinannya dulu.
Nyna minta saya buatkan kek yang
sama seperti gambar yang telah
 pun diberi by e-mail


Dah berminggu-minggu Cik Puan ni buat tempahan
tapi baru je dapat disiapkan.Sori ye Nyna,
 di atas kelewatan...

Satu cabaran jugak nak menyiapkan kek ni.
Takut tak jadi seperti mana yang
 diharapkan...Macam dalam gambar tu 

Ini lah rupanya kek yang dah 75 peratus siap...
Harapan akak, Nyna puas hati dengan kek
yang akak siapkan ni nanti...

Sabar menunggu ye dik?

Terima kasih Nyna.... 

 
Tempahan dari KT
Ini adalah 5 jenis ais-krim yang
ditempah oleh KT

Gelas-gelas ni semuanya KT yang punya.
Saya hanya menyiapkan ais-krim nya sahaja.

Harap KT puas hati ye?


Terima kasih KT..


Tempahan CC dari Hasni, Kedah

Ini pula adalah CC yang ditempah oleh Hasni

Hasni menempah empat belas biji CC kesemuanya

Hasni pun request untuk pink-white CC juga

Saya buatkan CC mengikut tema yang diminta
oleh Hasni tetapi setiap satunya dengan
 corak yang berlainan. Harapan saya,
Hasni berpuashati dengan CC ni ye?

Terima kasih Hasni......


Tempahan dari CikguCT, Johor

CikguCT pun request Faux Cake
dengan tema pink-putih juga

Faux Cake ni ditempah khusus untuk diberikan
 kepada 'somebody special' dalam hidup CikguCT

Saiz Faux Cake ni 6 inci x 3 inci

Saya warnakan bahagian atas kek dengan 'light pink'
dan bahagian tepi serta piping keliling atas dan bawah
dengan warna pink yang lebih gelap.

Cuma bahagian tulisan, scallop serta corak-corak
di atas scallop sahaja saya berikan warna putih.
Akak harap CT suka dan puas hati....

Terima kasih CT...

Ok lah ye, rasanya cukup sampai di sini dulu. Insyaallah jumpa lagi nanti! ASKM.....



No comments:

Post a Comment