Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Wednesday, May 5, 2010

FAUX CAKE: CUPCAKE dan CUPCAKE PLACECARD HOLDER (Pastel Series)

Assalamualaikum warahmatullah.....

N3 kali ni adalah atas permintaan seorang sahabat kat luar sana tu. Minta supaya saya masukkan N3 semua FAUX CAKE yang telah sedia ada tetapi belum dijual lagi.  Katanya nak beli FAUX CAKE yang telah sedia ada; lebih cepat dapat barang....tak perlu nak menunggu lama. 

Ok SAHABAT... berikut adalah beberapa CC dan CC placecard holder yang telah siap. Nanti, SAHABAT tengoklah ye?Design yang ade ni semuanya yang simple2 je. Kalau ade yang berkenan, alhamdulillah tp kalau takde juge nampaknya SAHABAT kenalah jugak menempah dahulu ....

So, jom kita jalan-jalan melihat hasil CC yang  masih ade...

CC (RM8) dan CC placecard holder (RM9.90) 
Size XS


CC, Size M (macam dlm previous N3)SOLD
RM13


CC dan CC placecard holder
Size S (RM11)

 FAUX Sundae ice-cream

FAUX Sundae ice-cream

Ok lah ye! Rasanya cukup setakat ini dahulu. Jutaan kemaafan kerana gambar-gambarnya
tidak begitu jelas. Kalau ade kemusykilan, boleh terus sms saya. BYE!

ASSALAMUALAIKUM........

2 comments:

  1. Along ,
    Nanti kita sebarkan kepada my staff & shima akan war warkan kepada semua kawan dia.Nanti orang akan emal kepada semua kakitangan mas seramai 18 ribu tu utk buka blog along.Kalau ada rezeki inshallah ramai yang nak belajar

    wassalam
    faizal sepang

    ReplyDelete