Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Thursday, May 20, 2010

KELAS FAUX CAKE (19 MEI, 2010)

Assalamualaikum warahmatullah....Buat  diri saya sendiri dan semua rakan-rakan di luar sana, semoga hidup kita pada hari ini, lebih baik daripada semalam. Oleh itu, marilah kita sama-sama menjadikan sessi muhasabah diri sebagai suatu rutin harian demi memperbaiki kualiti hidup kita dari segenap segi.

Untuk N3 hari ini, juga berkisar tentang KELAS FAUX CAKE yang telah diadakan pada hari Rabu yang lalu. Kali ini kita bersama Puan Zaima dari Damansara yang memilih untuk PAKEJ E. 

Dengan pengalaman selama lapan tahun membuat dan mengajar membuat kek (yang boleh dimakan tau!), mencorakkan kek hiasan bukanlah suatu yang susah buat Zai.

Berikut adalah gambar2 yang sempat dirakamkan sepanjang kelas berlangsung.


Khusyuknya Zai menyiapkan 'skirting'
dan hiasan di keliling kek

Zai sedang sibuk buat 'ukuran' sebagai
penanda untuk hiasan di atas kek

Inilah hasilnya...

Cantik, menarik....begitu menyelerakan 

Kreatif dan inovatif.... 

Inilah hasil kreativiti Zai...warna yang menyerlah;
sangat sesuai sebagai 'eye candy'

 Inilah Puan Zai...Macamana Zai?
Puas hati tak dengan hasil FAUX CAKE ni?

Buat Zai, terima kasih banyak2 kerana sudi hadir ke KELAS FAUX CAKE bersama SLC. Akak mohon maaf juga jika ada salah dan silap di sepanjang sessi bengkel berlangsung. Terima kasih juga kerana sudi berkongsi ilmu dengan akak dalam proses penyediaan dan penghasilan icing untuk kek sebenar. Insyaallah, kalau ada kesempatan teringin jugak nak buat kek yang boleh dimakan ni. Nanti, bila2 kalau dah tiba waktu akak nak buat kek tu, kalau akak tak pasti, akan akak hubungi Zai smula.

Ok Zai! Semoga bisnes kek Zai bertambah maju....  


     

No comments:

Post a Comment