Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Thursday, May 27, 2010

KELAS FAUX CAKE (22/5/2010)



Assalamualaikum warahmatullah...

Salam ukhuwwah buat semua rakan-rakan yang dikasihi. Semoga hidup dan mati kita sentiasa di dalam rahmah dan redha ALlah.

N3 malam ni macam biasa, masih lagi tentang KELAS FAUX CAKE yang telah pun diadakan pada hari sabtu yang lepas. Diana ambik special request package iaitu ais-krim dan chocolate praline.

Berikut adalah gambar2 yang sempat dirakamkan sepanjang kelas berlangsung:


Diana sedang sibuk menghias chocolate praline
 beliau dengan taburan "sweet beads"
Inilah chocolate praline yang telah pun siap dihias...
Bundt cake hasil kreativiti Diana..

Semua yang kat atas tray ni, adalah idea kreatif
dari Diana sendiri. SSwee...e..e...t sangat
 warna bundt cake tu kan?

Inilah adik Diana dengan chocolate praline,
aiskrim dan bundt cake ilham dari Diana sendiri.
Buat Diana, jutaan terima kasih kerana terus memberikan kepercayaan kepada akak di SLC di dalam membimbing Diana mendalami ilmu pembuatan FAUX FOOD. Kemaafan yang akak pohonkan seandainya ade salah dan silap akak di sepanjang kelas berlangsung. Kesungguhan Diana di dalam menuntut ilmu dan keikhlasan Diana di dalam persahabatan amat akak hargai. Semoga hidup Diana sentiasa dipayungi dengan RAHMAH dari ALlah juga kasih sayang dari mereka yang dikasihi.
OK Diana, Insyaallah jumpa lagi nanti......

 

No comments:

Post a Comment