Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Saturday, May 1, 2010

KELAS FAUX CAKE (24 April, 2010, Petang)

Assalamualaikum warahmatullah...

N3 hari ini sama juga seperti kelmarin, sambungan tentang KELAS FAUX CAKE yang berlangsung pada petang, tarikh yang sama (24/04/2010).

Di SLC, anda diberikan peluang seluas-luasnya untuk menghasilkan sendiri FAUX CAKE mengikut citarasa anda. Kami hanya memberi sedikit bimbingan dan panduan teknik yang betul didalam pembuatan FAUX CAKE. Selebihnya, kami serahkan kepada kreativiti anda sendiri. 

Hari Sabtu tu, selesai saje kelas dengan Puan Siti (10.30-2.30), kelas terus disambung dengan pasangan ibu-anak, Puan Sheila dan anak daranya. Oleh kerana, perut pun dah mula berkeroncong kerana sejak dari pagi tadi tidak berkesempatan nak mengalas perut, jadi terpaksalah mulakan kelas lewat sikit. Maaf banyak-banyak ye Sheila....Harap Sheila tak serik ye belajar dengan akak.

Sheila ambil Pakej satu Full Round Cake dan  satu cupcake. Berikut adalah gelagat ibu-anak yang penyayang ni di sepanjang kelas berlangsung...

Tengok tu! Bukan main khusyuk lagi
Sheila menyiapkan FAUX CAKE...

Meyusun ceri yang ranum di atas `SWIRL' cake

Sheila sedang sibuk menyiapkan hiasan
 `scallop' pada bahagian tepi kek

Asyiknya dua beranak ni menyiapkan
 tugasan masing-masing...

Alhamdulillah..lepas berpenat-lelah menyiapkan
 tugasan, akhirnya dapat jugak meneguk 'secawan teh'
bersama kek dan cupcake strawberi yang
telah siap `dibakar'.

Mintak maaf banyak-banyak ye Sheila, tak sempat nak hidangkan secawan teh dan makanan buat Sheila berdua. Insyaallah, di lain masa jemputlah ke rumah akak, bolehlah kita menjamu selera ye? Harapan akak Sheila puas hati dengan KELAS FAUX CAKE bersama akak ni.

Sekiranya ada terlanjur kata atau layanan yang tidak seberapa, harap dapat dimaafkan.
Akak doakan Sheila dan keluarga sentiasa berbahagia selalu... 

No comments:

Post a Comment