Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Monday, July 26, 2010

KELAS FAUX CAKE

Assalamualaikum warahmatullah...


Buat semua rakan2 blogger, dido`akan semuanya sentiasa berada di dalam MAWADDAH dan RAHMAH ALLAH selalu. Sama2 lah kita memuhasabah hati dan diri ini, agar segala tutur kata, tingkah laku dan perbuatan kita tidak menyimpang dari jalan kebenaran IMAN dan ISLAM.


N3 hari ini adalah berkenaan dengan kelas faux cake yang telah dijalankan kira2 dua minggu yang lalu. Kak Zan memilih pakej hard slice cake n cupcakes.

Kak Zan sedang melekatkan butiran2
 'sweet pearls'

Dua jenis cupcakes yang sempat disiapkan;
satu dengan 'big swirl' dan satu lagi dengan
'small pink flowers'

Inilah FAUX CAKE hasil kreativiti Kak Zan

Buat Kak Zan, terima kasih banyak2  kerana sudi menghadiri kelas faux cake bersama saya di SLC. Saya mohon jutaan maaf ye kak, kerana agak lewat meng-uploadkan gambar2 semasa kelas hari tu. Agak sibuk dengan kerja2 akademik dan tempahan2 yang belum disiapkan. Akhir kata, kemaafan jua yang saya pohonkan seandainya ada yang terkurang sepanjang kelas berlangsung.

Saya doakan hidup akak sentiasa dirahmati ALlah Rabbul Jalil...... 

  

Tuesday, July 20, 2010

FAUX CAKE: FULL ROUND CAKE (6 inch.)



Assalamualaikum warahmatullah...
Apakhabar semua rakan2 yang aktif di bloggerland? Semoga hidup kita hari ini adalah lebih baik dari kelmarin. Sama2 lah kita terus memuhasabah diri kita, moga2 akan bertambah lagi pertautan hati kita dengan ALLAH RABBUL JALIL....


Dah agak lama juga saya tidak mengemaskini blog. Bukan kerana penyakit `M' yang melanda tetapi kerana `terpaksa' menyiapkan penulisan thesis sarjana yang wajib diserahkan untuk semakan dalam sebulan lagi. Buat semua rakan yang disayangi, harap dapat mendoakan kejayaan saya.


Walau bagaimanapun, alhamdulillah hari ini dapat juga saya curi2 masa untuk upload beberapa gambar FAUX CAKE yang telah saya siapkan baru2 ini.  





Sempena menyambut ketibaan RAMADHAN dan SYAWAL yang akan menjelang tak lama lagi, tambahkan seri di ruang kediaman anda dengan koleksi FAUX PATISSERIE dari SOFFEAS LIL COTTAGE. Ingat FAUX CAKE, Ingat  SOFFEAS LIL COTTAGE.

Ok. Rasanya cukup sampai di sini dulu....kita jumpa lagi nanti. ASSALAMUALAIKUM. Bye... 

Tuesday, July 13, 2010

FAUX CAKE:TEMPAHAN PELANGGAN


Assalamualaikum warahmatullah....


Dah kira2 seminggu tidak berkesempatan nak mengemaskini blog. Akhir2 ni masa yang ada rasanya macam tak cukup untuk menyelesaikan segala rutin harian. Walau bagaimanapun, alhamdulillah malam ni dengan rahmat ALlah dapatlah saya membuat N3 yang seterusnya. Apakhabar semua? Didoakan semuanya sentiasa di dalam sihat sejahtera selalu....


Untuk hari ni just nak berkongsi dengan rakan2 semua, beberapa tempahan slice faux cake yang sempat disiapkan baru2 ini.




Sponge FC ni saiznya kira2 dua kali
ganda lebih besar dari sponge kek
yang biasa

Only ONE SLICE available!RM19.90 per pc

Square cut Sponge FC
STILL AVAILABLE! RM17.00 per 2 slices

Oklah ye! Rasanya cukup sampai di sini dulu buat kali ini. jika ada yang berminat, boleh sms, emel atau menghubungi saya terus di 019-3106825 (Shida). Anda boleh request warna, corak juga bentuk mengikut citarasa anda. Jumpa lagi......BYE!

Monday, July 5, 2010

BENGKEL FAUX PATISSERIE

BENGKEL FAUX PATISSERIE   BENGKEL FAUX PATISSERIE 



Assalamualaikum warahmatullah....


Anda penggemar hiasan dalaman bergaya inggeris? Kehadiran FAUX PATISSERIE yang berbagai warna, bentuk dan corak tentunya akan menambahkan lagi seri di ruang kediaman anda. Baik di ruang tamu mahupun di ruang makan, FAUX PATISSERIE pasti akan memikat hati para tamu yang datang berkunjung ke rumah anda, khususnya pada bulan syawal nanti.

Oleh itu, jika anda ada kelapangan masa dan berminat untuk mempelajari kaedah menghasilkan FAUX PATISSERIE, anda bolehlah mendaftarkan diri untuk ke BENGKEL FAUX PATISSERIE yang akan dianjurkan oleh SLC CRAFT HOUSE (SA0154451-D) mulai penghujung Julai ini.


Maklumat bengkel adalah seperti berikut:

_____________________________________________________________

Tarikh Bengkel A  : 24hb Julai 2010
Hari                        : Sabtu
Masa                      : 9.30AM-2.30PM
Pakej                      : Sebiji Full Cake, Sepotong Slice Cake dan
                                 Sebiji Cupcake
Yuran                     : RM150.00
Tempat                  : Sekitar Shah Alam 
                                 (akan dimaklumkan kemudian)
Jumlah Peserta     : TERHAD 30 ORANG SAHAJA .

______________________________________________________________                          

Tarikh Bengkel B   : 31 Julai, 2010 
Hari                         : Sabtu
Masa                       : 9.30AM-2.30PM
Pakej                       : Sebiji Full Cake, Sepotong Slice Cake dan 
                                  Sebiji Cupcake
Yuran                      : RM150.00
Tempat                   : Sekitar Shah Alam    
                                  (akan dimaklumkan kemudian)
Jumlah Peserta      : TERHAD 30 ORANG SAHAJA. 

______________________________________________________________

**Semua peralatan akan disediakan oleh pihak penganjur
**Semua hasil kerja boleh dibawa pulang
**Nota akan diberikan                            

Untuk maklumat lanjut,bolehlah berhubung terus dengan 
Shida (019-3106825) atau emel saya di war2ummi@gmail.com. Sila nyatakan tarikh yang dipilih 
dengan tepat semasa membuat tempahan.


Wassalam.

Jumpa lagi.........

Thursday, July 1, 2010

Faux Cake: Tempahan Pelanggan

Assalamualaikum warahmatullah...

Semoga sahabat semua sentiasa di dalam sihat sejahtera dan sama2 lah kita mengucapkan syukur kepada ALlah yang masih lagi memberikan kita peluang untuk terus hidup di muka bumi ini....

Untuk N3 malam ini just nak uploadkan beberapa gambar faux cake yang telah pun siap dan dahpun diposkan kepada tuannya. Harapan akak adik2 bertiga berpuas hati dengan hasil kerjatangan akak ni ye?

Berikut adalah gambar2 yang sempat dirakamkan......  


Tempahan dari Sepang...
Request theme pink-putih, purple-putih.
Manakala keknya..Vanilla




Tempahan dari Sabah....

Tempahan dari Kelantan...
Di atas swirl tu, saya taburkan dengan
white glitters

Chocolate sponge faux cake..
SOLD

Yang ini, saya saja2 buat; jika ada yang berkenan, boleh sms saya ye?

Oklah, cukup sampai di sini dahulu buat malam ini. Insyaallah, di lain waktu, di lain ketika kita jumpa lagi. Askm....