Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Monday, January 31, 2011

Air Dry Polymer Clay: Food miniatures


Assalamu`alaikum warahmatullah...


Semoga hidup kita semua sentiasa di dalam kebahagiaan dan keceriaan...
Untuk N3 hari ini, saya uploadkan foto-foto yang menunjukkan beberapa contoh 'food miniatures' yang boleh dihasilkan dari 'air dry polymer clay'. 


'Food miniatures' ini, dihasilkan dari campuran polymer clay yang berlainan warna. Ianya ringan dan sesuai digunakan sebagai 'handphone-charm, 'key-chain' atau hiasan pada faux cupcakes (ibarat fondant). Bagi mereka yang telah membeli polymer clay bewarna putih, anda hanya perlu bentukkannya terlebih dahulu; setelah kering, barulah diwarnakan mengikut kesukaan anda.Setelah itu, bolehlah dikilatkan dengan beberapa lapis sapuan 'waterbased varnish' (matt/glossy).


Jom layan.....
 

 

OK...sampai di sini dahulu. Insyaallah berjumpa lagi di lain N3. ASKM!   

5 comments:

  1. Salam kak shida..
    Wah semakin kencang business akak eh..Comel2 hasil tangan akak..
    Kak, jemput datang rumah amik award dari Naz ye!

    ReplyDelete
  2. Wkslm. Tk Naz.Insyaallah akak cuba datang ye?sebenarnya tak tahu sgt cara2 nak ambik award ni.tkpe i try explore!

    ReplyDelete
  3. salam..macam mana nak beli polymer clay tu ek?boleh akak bgtau tempat yang biasa akak beli?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,Nak tanya beli dekat mana polymer clay? Nak bg anak2 sedara meningktkn creativity..

    ReplyDelete
  5. Salam...sis nk tnye la...sis jual ye polymer clay nie..boley sy tau harganye..and maybe sis boley suggest kt sy mne saya ptot cube dulu..sbb sy msih bru lg dlm bab2 nie...

    ReplyDelete