Hi! My name is Shida. I love to decorate using soft pastel hues. I adore the English home decoration style very much especially the shabby chic and country cottage. It gives me the feeling of comfort and relax. Although, the transformation to this style of home decor is quite costly, you can implement the Do It Yourself concept by refurnishing, repainting, decoupaging, crafting or tranforming any thrash items into a valuable and artistic pieces.



Followers

To All My Followers....

Thank You Very Much For Your Support.
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU....

KELAS KEK HIASAN (FAUX CAKE)

KELAS FAUX CAKE TERKINI

PAKEJ A: 2 Sponge Slice Cake+2CupCake (RM78)

PAKEJ B: 1 Hard SliceCake +3 CupCake (RM78)
PAKEJ C: 1 Full Cake, 6 inch. (RM75)

PAKEJ D: 1 Full Cake 6inch+2CupCake (RM90)

PAKEJ E: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake (RM120)

PAKEJ F: 1 FullCake+2 SliceCake+2CupCake +6 pcs Chocolates (RM150)

PAKEJ G: 1 FullCake+1SliceCake+2CupCake,
+1IceCream+6pcs Choc+3Cookies (RM200)


PAKEJ H:
1 Slice Cake+1Cup Cake (RM65)

PAKEJ I : 3Cup Cake (RM60)

PAKEJ K : Kelas Kanak-kanak 7-12thn setiap Sabtu 3-5 ptg (Min 4 pelajar) (RM50)

Special Offer : Mei 2012- Macaron Class (RM60)


**Other Package, ONLY ON REQUEST if available

Salam `alaik...

Berikut adalah Pakej-pakej Kelas Faux Cake terkini yang ditawarkan di SLC Craft House. Sekiranya anda berminat,
sila hubungi kami di 019-3106825 atau emelkan ke soffeascrafthouse@gmail.com.
KELAS FAUX CAKE


* Kelas hanya akan dijalankan setiap Sabtu dan Ahad sahaja.
*Kelas dibuat melalui TEMUJANJI sahaja; sekurang-kurangnya TIGA hari sebelum kelas.
*Deposit RM50 perlu di 'bank In' terlebih dahulu, bagi Pakej RM100 dan ke atas


*Anda akan diajar langkah demi langkah beserta tips untuk menghasilkan FAUX CAKE yang cantik dan tidak merekah.

*Anda juga akan diajar kaedah/ ratio yang betul membuat campuran pop dan air
*Nota bercetak kaedah membuat FAUX CAKE disertakan sekali.
*Semua bahan disediakan.
*Berbagai pilihan akessori untuk hiasan kek ditawarkan.
*Hasil kerja, boleh dibawa pulang .

Saturday, January 1, 2011

Bengkel Magnet Cookies bersama MBPJ dan Kolej Komuniti Ulu Langat

Assalamu`alaikum warahmatullah....


Buat semua "SELAMAT TAHUN BARU 2011". Semoga tahun ini membawa sejuta RAHMAH dari ALlah SWT. Sama2 lah kita perbaharui niat, tekad dan semangat serta berusaha dengan lebih bersungguh2 di dalam mencapai segala yang telah dirancangkan. Marilah kita sama2 berdo`a agar ALLah mengurniakan kita kesihatan yang baik, usia yang panjang juga dipermudahkan kita menjalani hidup sebagai khalifah di muka bumi ini....


Dah agak lama juga saya tidak membuat N3. Berikut adalah gambar2 yang sempat saya rakamkan sepanjang Bengkel Kemahiran Menjana Pendapatan yang telah pun berlangsung di Dewan PJS 6, Kampung Lindungan, Petaling Jaya pada hari Khamis yang lepas. Jutaan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat bagi menjayakan bengkel yang tersebut di atas. Sumbangan dan kerjasama semua, kami dahului dengan ucapan terima kasih....

Krim yang telah siap di pekkan

Pek magnet-cookies yang telah siap...
untuk diagih2kan kepada peserta bengkel...

Petugas2 dari Kolej Komuniti Ulu Langat...

Peserta2 yang terpilih menyertai
bengkel menjana pendapatan...

Sebahagian peserta sedang sibuk menyiapkan
cookie magnet masing2...

Membantu peserta2 di dalam
memahirkan diri dengan teknik 'piping'


Yang berbaju hijau tu adalah
petugas2 dari MBPJ...

Bengkel disertai oleh pelbagai kaum....

Makcik2 ni pun bersemangat untuk
mempelajari teknik menghasilkan cookie magnet

Auntie Sumathi menunggu  
untuk step yang seterusnya....

 Ain dari Kolej Komuniti, turut sama
membantu menghasilkan magnet cookies

Si cilik yang cute ni pun terpilih juga
untuk menyertai bengkel...



Bergambar kenangan bersama petugas2
 dari MBPJ dan Kolej Komuniti Ulu langat

Jutaan terima kasih buat Puan Yuzi dan  Ain dari Kolej Komuniti Ulu Langat yang telah menjemput kami sebagai penceramah sekaligus pengendali bengkel untuk program yang tersebut di atas. Tak lupa juga kepada semua penaja, penganjur, pegawai2 dan petugas2 dari MBPJ, dan Kolej komuniti, terima kasih di atas kerjasama yang diberikan. Buat makcik2, kakak2 dan adik2 peserta2 bengkel tahniah kerana telah berjaya menjalankan tugasan yang diberikan. Insyaallah, kita bertemu lagi di sessi bengkel yang lain.

No comments:

Post a Comment